18 листопада Міжнародний день відмови від паління./Files/images/1_vis/1.jpg

Офіційне свято Міжнародний день відмови від паління відзначають в третій четвер листопада. День виник в 1977 році в США, а заснований ВООЗ як міжнародний в 1988 році. Заходи цього дня присвячені питанням зниження тютюнової залежності.
Цей День - прекрасна можливість для тих, хто палить, дізнатися - чому і наскільки просто залишити це.

Справа в тому, що залежності від паління не існує. Те, що курець тягнеться за наступною цигаркою - є комплекс специфічних процесів, які відбуваються в організмі людини, яка палить. Нікотин - алкалоїд пиридинового ряду. Він діє як слабке знеболювальне всього 18 хвилин після викуреної сигарети. Потім курець починає більш яскраво відчувати той процес, коли організм очищується від чадного, вуглекислого газу та інших непотрібних йому з’єднань, виводячи їх за рахунок внутрішнього механізму обміну речовин. Всього з димом через легені в нього потрапляє близько 500 з’єднань, включаючи азот, аміак, смоли, солі важких металів, залишкові речовини, що виникли при згорянні, а час виведення надлишків залежить від ступеня їх проникнення в організм і займає період від кількох годин до кількох днів. Поганий жарт з людиною грають його власні причинно-наслідкові зв’язки, які формуються настільки варіативно, що у кожного вони буквально унікальні. Біологічна нейронна мережа безпомилково сигналізує курцю про те, що організму не так добре, він відхилився від норми і отруєний, а в причинно-наслідкових зв’язках виробляється правило ігнорування цієї обставини - моменту, що процес нормалізації проходить в штатному режимі і йому нема про що хвилюватися.

Щоб допомогти тим, хто хоче позбутися згубної звички, в Україні було запущено перший національний сервіс: www.stopsmoking.org.ua.
Кинути курити — одне із кращих рішень у житті кожного курця. Вже з першого дня відмови від сигарет організм починає відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, асоційованих з курінням, зменшуються. Через тиждень без сигарет у колишнього курця покращується відчуття смаку та запаху, через три місяці збільшується обсяг роботи легень на 30%, через п’ять років знижується ризик інсульту до рівня некурця.
Чим раніше курець прийме рішення кинути курити, тим краще.
Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi